ZOOM EVENT | Aσκήσεις Δημιουργικής φαντασίας και εμψύχωσης

Ένας κύκλος 5 τηλεσεμιναρίων που η διάρκειά τους θα είναι 1 ώρα και 15 λεπτά το καθένα, με στόχο να δοθούν κάποιοι μικροί μαγικοί σπόροι για τον κήπο που όλοι μαζί καλούμαστε να φυτέψουμε για να δημιουργήσουμε από τα συντρίμμια του παλιού, τον Νέο Μαγικό Κόσμο.
Τα παιδιά που έχουν κληθεί να έρθουν στον κόσμο μας έχουν κάνει μια μεγάλη θυσία με στόχο να βοηθήσουν τη Γη στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Καλούμαστε να αφουγκραστούμε το τραγούδι των ψυχών τους και να τα βοηθήσουμε ώστε να μπορέσουν να συνθέσουν έναν αλλιώτικο κόσμο που θα φέρει πιο πολλές στάλες του Ουρανού.

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 σε ένα μαγικό ZOOM EVENT.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

Οδηγίες:
Για να παρακολουθήσετε το event, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/96692999172

Στον κύκλο αυτό θα επιχειρήσουμε να αγγίξουμε με όσο πιο πολλή αγάπη μπορούμε, τα εξής:

  1. Εισαγωγή στην Ιαματική Ταξιδευτική και στη δύναμη του παραμυθιού και του χρώματος για τη ζωή μας.
  2. Πώς μπορώ να φτιάξω ένα θεραπευτικό παραμύθι και να γιατρέψω  κομμάτια μέσα στην ύπαρξή μου και στη ζωή μου;
  3. Πώς μπορώ να φτιάξω ένα παραμύθι μαζί με το παιδί μου και πώς μπορώ να το βοηθήσω μέσα από αυτό το μονοπάτι;
  4. Τρόποι και παραδείγματα συνδημιουργίας παραμυθιού με τα παιδιά . Τρόποι εκγύμνασης της δημιουργικής φαντασίας  με στόχο να εκτροχιαστεί από τις υπερβολικά συνηθισμένες ράγες της φαντασίας.
  5. Αν δεχτούμε ότι η Αλήθεια αποτελεί τη θεία έκφραση και ότι ο καθένας μας εκφράζει ένα κομμάτι της ανάλογα με το σημείο της εξέλιξής του, τότε από αυτό το σημείο μπορεί και να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι  μιλώντας για της καρδιάς του την αλήθεια.

Λίγα λόγια από την Ζωή Νικητάκη

Στο σεμινάριο αυτό μέσα από την διαδρομή μου μιας ζωής στο πεδίο του παραμυθιού, στο πεδίο της θεραπείας  με την ευρεία έννοια της φροντίδας και της επιμέλειας κι έχοντας ασχοληθεί 30 χρόνια με τα παιδιά και τα τελευταία με ενήλικες (ανθρώπους από τον χώρο της ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, γονείς, ή ανθρώπους που απλά θέλουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά της άγνοιας και να λυτρωθούν από τις πληγές τους προχωρώντας μπροστά) θα δώσω μικρά σποράκια που ευελπιστώ πως θα βοηθήσουν, όπως τα πετραδάκια τον Κοντορεβυθούλη, να εξέλθουμε από το δάσος των Σκιών και να ενεργοποιηθούμε παίρνοντας από το χέρι τα παιδιά μας κι ακολουθώντας τα εκεί που μας οδηγούν… Τα παιδιά γνωρίζουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε.
Σας καλώ να συνταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και των χρωμάτων, μέσα από ασκήσεις ψυχοδυναμικών οραματισμών και δημιουργικής φαντασίας μέσα από την Ιαματική Ταξιδευτική, τη θεραπευτική και συμβουλευτική μέθοδο που αναπτύχθηκε ως καρπός του ιερού δέντρου της ζωής μου.
Όσοι θελήσουν, μπορούν  ίσως να συνεχίσουν, με εκπαίδευση πιο συστηματική ή με ατομικές συνεδρίες Ιαματικής Ταξιδευτικής.  Άλλοι πάλι μπορεί να πάρουν την άκρη του κουβαριού και να συνεχίσουν το ταξίδι μέσα από τη δική τους διαδρομή, αλλά το βέβαιο θα είναι πως μέσα τους πια θα έχει φωλιάσει μια καινούρια αχτίδα μαγική και ίσως αλλούτερη, που έλεγε και η γιαγιά μου. Μια αχτίδα που χρειάζεται να διέλθει από τη ρωγμή τούτου του κόσμου για να μπολιάσει όσους θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη περιγραφή της μαγικής πλοήγησής μας, θα αναφέρω μια φράση ενός ευφάνταστου παιδαγωγού, του Τζάνι Ροντάρι: “η Φαντασία έχει τη δική της θέση στη διαπαιδαγώγιση, σε όποιον έχει εμπιστοσύνη στην παιδική δημιουργικότητα, σε όποιον γνωρίζει τι απελευθερωτική αξία μπορεί να έχει η λέξη. Όχι γιατί όλοι είναι καλλιτέχνες, αλλά για να μην είναι κανένας σκλάβος.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top