ReLive Yourself 11: Αφιερωμένο στην υγεία και ευεξία σε περιόδους καραντίνας

ReLive σημαίνει ξαναζώ. Ξαναζώ, ξαναζώ όλα αυτά που ξανά-ζήσαμε όλοι μας κατά τη διάρκεια του lockdown, στο σπίτι μας… Την επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, την πρωτόγνωρη ηρεμία, την πολυτέλεια να μπορούμε να κάνουμε μια παύση, την «άνοιξη» της δημιουργικότητάς μας.
Όλα αυτά λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε να τα υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ακόμη και τώρα που επιστρέψαμε σε μια «νέα» καθημερινότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της σειράς από Zoom webinars, «ReLive Yourself». Ελάτε να τα υπενθυμίσουμε μαζί στους εαυτούς μας!

Το 11ο ReLive Yourself από την COCO-MAT έρχεται την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στις 11:00! Μαζί μας: η Αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας Δήμου Χαλκιδέων, Σοφία Χονδρογιάννη, η παιδίατρος, Σταυρούλα Μακρυνικόλα και η Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ, που θα μας μιλήσει για ιδέες για μικρές αποδράσεις.

Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη, θα πρέπει όμως να κάνετε την προεγγραφή σας, απλά στέλνοντας email στο [email protected]

Συντονιστείτε στο ReLive Yourself πατώντας το παρακάτω link:
https://zoom.us/j/95752700351

Σοφία Χονδρογιάννη

Η Σοφία Χονδρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε μέχρι τα 16 της, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας & Κύπρου λόγω του στρατιωτικού πατέρα της. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Χαλκίδας και αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΦΑΑ) & με 4 υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι ευαισθητοποιημένη τόσο στα Εθνικά θέματα, όσο και σε θέματα Ανθρωπισμού (εθελόντρια επί 20 έτη), Αθλητισμού (υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις καταδύσεις – Ν.Ο.Βόλου),  Πολιτισμού , Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας, δουλεύοντας σκληρά για τους συνανθρώπους της, και τηρώντας έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες της. Δίδαξε ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολεία Χαλκίδας, καθώς και στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού. Από το 2000 – 2006 διετέλεσε Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών -Διασωστών -Ναυαγοσωστών ΕΕΣ – Νομού Ευβοίας, συνεπικουρώντας τους κρατικούς φορείς σε δύσκολες επιχειρήσεις, με ανιδιοτέλεια. Έχει στο ενεργητικό της χιλιάδες ώρες εθελοντικής προσφοράς στο συνάνθρωπο (σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τροχαία ατυχήματα, αναζητήσεις αγνοουμένων, μεταφορές νεφροπαθών-εγκύων-χειρουργημένων-αποκλεισμένων ατόμων, εξυπηρετήσεις μοναχικών/ απόρων κλπ.) και σεβαστή εμπειρία εκατοντάδων ωρών από τις πρακτικές στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Διαχείριση εκτάκτων αναγκών από διάφορους φορείς σε Πανελλήνιες, Ευρωπαϊκές & Διαβαλκανικές πολυήμερες εκπαιδεύσεις. Το 2010 αποφοίτησε από τη Σχολή ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης ανάγκης) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με Άριστα  και το  2017 εισήχθη ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» το οποίο ολοκλήρωσε τον Ιούνιο 2019. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΕΣ – ΟΑΕΔ – ΕΕΔΕ – ΕΚΕΠΙΣ και ΕΚΔΑΑ και υπήρξε εισηγήτρια & επιστημονική υπεύθυνη, σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Comenius, Leonardo κλπ) καθώς και σε Πανελλήνια Συνέδρια Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Το Σεπτέμβριο του 2020, ορίστηκε Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων.

Σταυρούλα Μακρυνικόλα

Η Σταυρούλα Μακρυνικόλα διατηρεί, από το 2012, ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι. Οι βασικές της σπουδές έγιναν στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου στο Αυλωνάρι Ευβοίας για ένα έτος. Εργάστηκε, αρχικά, σε εταιρεία Ιατρικών Εκδόσεων, με κύρια ασχολία τη διόρθωση κι επιμέλεια ιατρικών κειμένων, την αρθρογραφία και τη συμμετοχή σε αποστολές για ιατρική ενημέρωση. Επιπλέον, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη απασχολούμενη σε μεγάλο ιδιωτικό παιδιατρικό ιατρείο στην Αθήνα. Ακολούθησε η ειδίκευσή της στην Παιδιατρική. Αρχικά, εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή μου στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Η Αγία Σοφία. Αφού έλαβε τον τίτλο ειδικότητας, παρέμεινα με μεγάλη χαρά στην ίδια κλινική ως Επικουρική Επιμελήτρια. Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή μου παρακολουθώντας τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών (ATLS Advanced Trauma Life Support, APLS Advanced Pediatric Life Support), και σεμινάρια προαγωγής του μητρικού θηλασμού. Από την αρχή των σπουδών ως και σήμερα, παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια της ειδικότητας. Αδράζει πάντα την ευκαιρία για ομιλίες, όπως στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Ημερίδα της Δερματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για τα νοσήματα του δέρματος στα παιδιά με τίπλο «Εξ απαλών ονύχων μέχρι την εφηβεία». Στο ιατρείο της οι υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική μελλοντικών γονέων, τη συμβουλευτική νεογέννητου και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, την κλινική εξέταση και την τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, τη χορήγηση πρακτικών οδηγιών διατροφής, τη διάγνωση και θεραπεία παθολογικών νοσημάτων και την πραγματοποίηση κατ’ οίκον επισκέψεων.

Ιωακείμ Ίλα Παναγιώτα

Η Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιά και  κάτοχος προπτυχιακού του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας για την Οικονομία & Διοίκηση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.  Υπήρξε υπάλληλος τουριστικών γραφείων για 10 χρόνια στην εξυπηρέτηση πελατών, υπεύθυνη αεροπορικών ταξιδιών εξωτερικού, δημιουργίας εκδρομικών πακέτων, κάτοχος ΙΑΤΑ πτυχίου κλπ. Από το 2005 ασχολείται με Ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα ΕΣΠΑ και εργάζεται στο Δήμο Πετρούπολης στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης.   Επιπλέον, από το 2016 βρίσκεται στο Τμήμα Μάρκετινγκ της ΕΟΠΕ καθώς και από το 2017 στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Δημοσίων σχέσεων του Peristeri Volleyball. Στο ενεργητικό της υπάρχει σύνταξη και επίβλεψη άνω των 30 μελετών προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, παράλληλα συντάκτρια αρκετών ηλεκτρονικών άρθρων, ενώ ταυτόχρονα είναι εκπαιδεύτρια σε ινστιτούτα κατάρτισης στους τομείς του Τουριστικού Μάρκετινγκ, των Συστημάτων Κρατήσεων & Συστημάτων Λειτουργίας Γραφείου κλπ.  Τέλος, έχει εκπαιδευτεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αποκτώντας δεξιότητες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top