ReLive Yourself 10: Αφιερωμένο στην θεραπευτική συνεισφορά της άθλησης και της τέχνης στη διαχείριση της καθημερινότητας.

ReLive σημαίνει ξαναζώ. Ξαναζώ, ξαναζώ όλα αυτά που ξανά-ζήσαμε όλοι μας κατά τη διάρκεια του lockdown, στο σπίτι μας… Την επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, την πρωτόγνωρη ηρεμία, την πολυτέλεια να μπορούμε να κάνουμε μια παύση, την «άνοιξη» της δημιουργικότητάς μας.
Όλα αυτά λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε να τα υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ακόμη και τώρα που επιστρέψαμε σε μια «νέα» καθημερινότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της σειράς από Zoom webinars, «ReLive Yourself». Ελάτε να τα υπενθυμίσουμε μαζί στους εαυτούς μας!

Το 10ο ReLive Yourself από την COCO-MAT έρχεται την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου στις 11:00! Μαζί μας: ο Λεωνίδας Καραΐσκος, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο της άθλησης στη ζωή μας, η Ζωή Νικητάκη, η οποία θα μας μιλήσει για το πώς η τέχνη θεραπεύει και πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τη ζωή μας σε ένα έργο τέχνης, μέσω της τέχνης της Ιαματικής Ταξιδευτικής και ο Διονύσης Ακτύπης, που θα μιλήσει για το θέατρο στη ζωή μας.

Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη, θα πρέπει όμως να κάνετε την προεγγραφή σας, απλά στέλνοντας email στο [email protected]

Συντονιστείτε στο ReLive Yourself πατώντας το παρακάτω link:
https://zoom.us/j/97961067682

Λεωνίδας Καραΐσκος


Γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στη Φυσική Αγωγή (ΣΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ) και τις μεταπτυχιακές -μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης και απόδοσης- στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ολοκλήρωσε διετή εκπαιδευτικό κύκλο στη μουσικοκινητική αγωγή, εξάμηνη εκπαίδευση Sports Marketing στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και ειδικές εκπαιδεύσεις στη κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο Sherborne και στη μέθοδο Μοντεσόρι. Την περίοδο 2002-2004 ήταν διευθυντής του βόλεϊ (Volleyball Competition Manager) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Λόγω των τομέων ευθύνης του, είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς του κόσμου, να συλλέξει εμπειρίες και να επικοινωνήσει με πολλούς ανθρώπους έχοντας κοινή γλώσσα την εκπαίδευση, το βόλεϊ, τις ψυχοκινητικές δεξιότητες, τις σύγχρονες κινησιοπαιδαγωγικές μεθόδους,  τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει τη χαρά να επικοινωνεί εκπαιδεύοντας μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών νέες γενιές συναδέλφων σε εναλλακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις άθλησης, αναπτυξιακών ηλικιών όντας εισηγητής σε Πανελλαδική εμβέλεια από τον Έβρο έως τη Κρήτη και τη Ρόδο.
Την παρούσα περίοδο είναι αφοσιωμένος στο ρόλο του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και στην υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερος εκπαιδευτικός στόχος η δημιουργία νέων κινησιοπαιδαγωγικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Φυσικής αγωγής για το σύγχρονο σχολείο προς ενίσχυση συμμετοχής, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και χαράς των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει ειδικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες για τα μαθήματα του βόλεϊ (epaizovolley.weebly.com και volleon.com) καθώς και της κολύμβησης (e-swimming.weebly.com). Είναι Πρόεδρος της Ευ αγωνίζεσθαι και ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Peristeri Volleyball School. Τον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «εὖ» από τις εκδόσεις Key Books.

Zωή Νικητάκη

H Zωή Νικητάκη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος – εικονογράφος, αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας και ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεύτρια. Γεφυρώνει μέσα από τη δράση της τρεις τομείς: εκπαίδευση, τέχνη, θεραπεία και εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία της Τέχνης. Έχει προβεί στη δημιουργία σύνθεσης μιας μεθόδου, που ονομάζει Ιαματική Ταξιδευτική – Psychodynamic Color Storytelling. Υλοποιεί σεμινάρια για την τέχνη της αφήγησης, το παραμύθι ως παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας, βιωματικά εργαστήρια για την ανακάλυψη και ενεργοποίηση χαρισμάτων που η ψυχή κουβαλά, ατομικές συνεδρίες ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, εικονογραφήσεις βιβλίων και εκθέσεις ζωγραφικής. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εικονογραφήσει όλα τα βιβλία της ιδίας και άλλων συγγραφέων, με μεγαλύτερες συνεργασίες γνωστό θυγατρικό εκδοτικό οίκο του Hay house και τις εκδόσεις Onager στη Νέα Υόρκη. Ως καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς χώρους και φορείς στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής, Υπουργείο Πολιτισμού, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Υπουργείο Παιδείας,  actionaid Ελλάς, κλπ). και με συγγραφείς στο εξωτερικό. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.zoenikitaki.com

Διονύσης Ακτύπης

Ο Διονύσης Ακτύπης είναι απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν», διανύοντας την 3η δεκαετία ως ηθοποιός και την 2η δεκαετία ως δάσκαλος υποκριτικής, εισηγητής σεμιναρίων σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σε ηλικία 12- 17 ετών, σκηνοθετούσε, έγραφε ποιήματα,  τραγούδια και συμμετείχε, ως ηθοποιός, σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Το 1993 ξεκινάει τα επαγγελματικά του βήματα στο θέατρο, φοιτώντας, ταυτόχρονα, στη σχολή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ – ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, με συμμετοχή στο σαιξπηρικό έργο «όπως σας αρέσει», παίζοντας κρουστά και τραγουδώντας και από τότε ακολουθεί πλήθος παραστάσεων, μεταξύ των οποίων Τρωάδες, Μήδεια, Άλκηστις (Ευριπίδης), Μινέττι (Μπέρνχαρντ), Αγώνας Νέγρου και Σκύλου (Κολτές), Παιχνίδι της σφαγής (Ιονέσκο), Ηappy end (Ντόροθυ Λέην σε στίχους Μπέρτολ Μπρέχτ και μουσική Κουρτ Βαιλ), Σοφολογιότατες (Μολιέρος), Όρνιθες (Αριστοφάνης), Καταιγίδα (Στρίντμπεργκ), Παροδύσσεια υπό το φως του Οδυσσέα (θεατρική προσαρμογή Μίμη Κουγιουμτζή), Μισός αιώνας Αριστοφάνης (σύνθεση – σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργος Λαζάνης,  Κωστής  Καπελώνης, Θόδωρος Γράμψας). Ακολούθησαν συνεργασίες με πολλούς θεατρικούς οργανισμούς, όπως STUDIO ILISIA (Δράκουλας – μια συμφωνία στην κόλαση – Ιάκωβος Δρόσος, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Bram Stoker), Ανοιχτό Θέατρο  (To άνθος του καλοκαιριού, Δ. Μιχαηλίδου, Ηρακλής – η αληθινή ιστορία Α. Θεοδότου, (Μία  κωμωδία, Ι. Καμπανέλλης), Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης (Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου), αλλά και Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Σημαντική στιγμή υπήρξε ο ομώνυμος ρόλος στην παράσταση Ηρακλής Μαινόμενος (Ευριπίδης) του θεάτρου ΑΤΤΙΣ, η οποία συμμετείχε στη θεατρική ολυμπιάδα της Μόσχας, σε φεστιβάλ του Βερολίνου, στον αρχαιολογικό χώρο της MERIDA στην Ισπανία, σε φεστιβάλ της Βιέννης και την όπερα της Φρανκφούρτης. Από το 2010 εργάζεται στην COCO-MAT ως υπεύθυνος του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top