Περί ύπνου. | Η οικογένεια του Χρόνου

Αγαπημένη: Διαχείριση
Παιδία: Ο «Πρέπει» και η «Θέλω»

Ο Χρόνος θα θέλαμε να είναι ατελείωτος. Και πάντα πιστεύουμε πως δεν μας φτάνει. Λες κι ένας «κλέφτης» στέκεται δίπλα μας και μας αρπάζει ώρες, λεπτά! Η αλήθεια όμως είναι πως ό χρόνος είναι πολύτιμος και έτσι πιστεύω πως πρέπει να του συμπεριφερόμαστε, ως ένα πολύτιμο δώρο. Άρα, πρέπει να του αποδείξουμε πως ξέρουμε να τον «σπαταλάμε» σωστά και δίκαια και προς όφελός μας. Εκεί λοιπόν συναντάμε και μαθαίνουμε να ζούμε με την αιώνια «αγαπημένη» του τη Διαχείριση και με τα εξαιρετικά παιδιά του, τον Πρέπει και την Θέλω.

Με τη διαχείριση του χρόνου γινόμαστε πολύ καλοί φίλοι και πρωτίστως μαθαίνουμε να σεβόμαστε όλα τα θέλω και τα πρέπει μας.

Πώς; Δημιουργώντας ένα καθημερινό πρόγραμμα:

  • επαγγελματικών ζητημάτων,
  • κοινωνικών ζητημάτων,
  • οικογενειακών ζητημάτων,
  • και προσωπικών θεμάτων που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε.

Ξεκινώντας με το να επιλέγουμε ένα σημειωματάριο ή τετράδιο η ένα ημερολόγιο όπου κάθε ημέρα, στην αρχή της ημέρας θα οργανώνουμε τη σκέψη μας και θα καταγράφουμε όλα εκείνα που πρέπει και θέλουμε να γίνουν μέσα σε αυτή την ημέρα. Και δεν θα πρέπει τη λίστα αυτή να την ξεχνάμε αλλά να δίνουμε την ικανοποίηση στον εαυτό μας να τσεκάρουμε/σβήνουμε θετικά κάθε φορά που ολοκληρώνουμε ένα θέμα από τη λίστα.

Έτσι «κυλάει» ο χρόνος, αλλά κυλάει υπέρ μας γιατί όλα έχουν γίνει. Και πιστεύω βαθιά πως όταν θέλουμε να οργανώσουμε το χρόνο μας, απαλλασσόμαστε από στιγμές άγχους, φόρτισης και υπερέντασης ή τουλάχιστον το καταφέρνουμε κατά πολύ.

Σήμερα, λόγω της πανδημίας, ζούμε περίεργα, απομονωμένοι με φόβο για την υγεία μας, με αγανάκτηση, με προσμονή και προσδοκία πως ό,τι ζούμε τώρα θα τελειώσει γρήγορα. Κι έχει περάσει ένας χρόνος ήδη και αυτό δεν έχει τελειώσει και μάλλον θα περάσει και άλλος χρόνος.

Πολλές φορές μετατρέψαμε το σπίτι μας σε χώρο εργασίας, σε σχολείο, σε γυμναστήριο, σε χώρο αναψυχής και εκεί ο χρόνος (και φυσικές η κατάσταση) μας έπνιξε. Και παρ’ ότι κάποιοι χαρακτήρες όπως κι εγώ που είμαι πολύ αφοσιωμένη στη διαχείριση του χρόνου, το έχασα και κάνοντας ένας απολογισμό, θεωρώ πως είμαι από εκείνους που τα βρήκαν σκούρα και δεν τα κατάφεραν καλά.

Τώρα όμως αισθάνομαι πως έχω μάθει: o Χρόνος όπου και να κυλάει, όπως και να κυλάει δεν θα πρέπει να περνάει και φεύγει. Γι’ αυτό λοιπόν σας προτρέπω να οργανωθούμε και δούμε/πιστέψουμε πως όλα μπορούν να γίνουν.

Όταν συγκεντρωνόμαστε και βάζουμε στόχο να κάνουμε τα πρέπει και τα θέλω μας μέσα στην ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα, με τη σωστή διαχείριση χρόνου. Χωρίς ατελείωτες ώρες στη δουλειά γιατί απλά ο υπολογιστής ήταν πάντα δίπλα μας. χωρίς πολλές πολλές ώρες στην κουζίνα γιατί ξαφνικά έπρεπε να αναδείξουμε το σεφ που έχουμε μέσα μας και ούτω καθεξής.

Ίσως τώρα ο χρόνος να έχει πολλαπλασιαστεί για ορισμένους, για άλλους πάλι να έχει μικρύνει πολύ όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, αλλά το μαθαίνεις: Carpe Tempus.

Tonia Gogou

General Manager,V+O COMMUNICATION

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Site: V+O Communication
  • E-mail: [email protected]
  • Tηλέφωνο: +30 2107249000 (242) & +30 6936 750453
  • Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 91, Αθήνα, 11528

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top