«Λευκό»: Έκθεση ζωγραφικής από την Ζάννα Αρτέμη στο Κολωνάκι

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Λευκό» θα παρουσιάσει η εικαστικός Ζάννα Αρτέμη, στο κατάστημα COCO-MAT στο Κολωνάκι.

Τα σπίτια της Ζάννας Αρτέμη στους απαλούς τόνους του λευκού και του γαλάζιου μεταφέρουν στο θεατή μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Ο άνθρωπος είναι απών στο έργο της, αλλά υπονοείται από τα δημιουργήματά του. Τα έργα μοιάζουν να κατοικούνται μιας και όσα βλέπουμε είναι σαν να τα παρακολουθούμε από κάποιο φανταστικό παράθυρο.

Για τη σύνθεση ενός έργου της, πάντα προηγούνται οι ξύλινες επιφάνειες που τοποθετούνται με μεγάλη προσοχή στον καμβά και στη συνέχεια προκύπτει το ζωγραφικό κομμάτι.

Ξεκινώντας από το προσωπικό της βίωμα, όταν έψαχνε το ιδανικό για την ίδια σπίτι αναζητώντας φως, καταλήγει σε έργα όπου το φως αυτό εκφράζεται από τον ουρανό και τη θάλασσα και το καθαρό λευκό. Το συγκεκριμένο λευκό συμβολίζει την καθαρότητα του μυαλού και της ψυχής, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αλλά και την έξοδο της μνήμης προς το φως. Τα ξύλα που μαζεύει η ίδια φέρουν πάνω τους αυτήν τη μνήμη, με την αγριάδα που παίρνουν με τον καιρό. Μια αγριάδα που είναι σύμβολο της δύναμης του ανθρώπου, ο οποίος ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει με το εύθραυστο κομμάτι του. Η ίδια λέει: «Θέλω τα υλικά μου να εκφράζουν το μεταίχμιο ανάμεσα στη σκληρότητα και την ευαισθησία. Ο θεατής είναι ελεύθερος να επιλέξει ποιο κομμάτι του ταιριάζει».

Η Ζάννα Αρτέμη ζωγραφίζει την έννοια της κατοικίας σαν κέλυφος της ανθρώπινης ψυχής και τη φύση με όλη της τη μαγεία και την τρυφερότητα. Όταν χρησιμοποιεί νέον, δεν είναι παρά για να μας μιλήσει για το φως σαν πηγή των πάντων. Αναζητά το χαμένο χρόνο, που θα την οδηγήσει στον πραγματικό. Αυτός θα της δώσει το έναυσμα για να προχωρήσει στον σωστό γι’ αυτήν δρόμο. Η εσωτερική γαλήνη της μεταφέρεται αβίαστα στο θεατή, ο οποίος γίνεται ο πρωταγωνιστής στις σκηνές της.

Πληροφορίες:

Πού: COCO-MAT Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 36

Πότε: Παρασκευή 7/12/2018, ώρα 18:30 – Διάρκεια έκθεσης έως 7/1/2019

Επικοινωνία: Τηλ. 2107246108, mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top