SEO για ξενοδοχεία: 5 + 1 SOS ερωτήσεις για το SEO

Πώς το SEO βοηθά τα site των ξενοδόχων να κερδίζουν επισκεψιμότητα χωρίς κόστος;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαχειρίζονται μια ιστοσελίδα γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για το SEO και τη χρησιμότητα του. Αν είστε και εσείς ένας από αυτούς, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ερωτήσεις για το SEO και  πάρτε τις απαντήσεις που θέλατε να ξέρετε τόσο καιρό.

ερωτήσεις για το SEO | SEOCopywriting.agency

Τι είναι το SEO;

Ξεκινώντας από τη βασική ερώτηση για το SEO, να πούμε ότι το SEO ή Search Engine Optimization είναι μία πρακτική βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας με τρόπο που να οδηγεί στην υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης και στην αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας χωρίς πληρωμή.

Ποια είναι η διαφορά του SEO με την πληρωμένη  διαφήμιση;

Η βασική διαφορά του SEO με τη διαφήμιση είναι ότι στο SEO επενδύετε μία φορά, αλλά τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, ενώ στη διαφήμιση τα αποτελέσματα της διαρκούν για όσο πληρώνετε. Παράλληλα, το SEO σας βοηθά να χτίσετε σχέσεις και να συνδεθείτε με τους χρήστες του διαδικτύου, σε αντίθεση με τη διαφήμιση που εστιάζει στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα.

Ποια είδη SEO υπάρχουν;

  • On-Page SEO:  Το On Page SEO αφορά σε όλες τις διορθώσεις που χρειάζεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Μερικά παραδείγματα είναι: τίτλος, meta description, title tags, headings, παράγραφοι, εικόνες, URLs και links.
  • Off-Page SEO: Το Off Page SEO περιγράφει τη σχέση που έχει η ιστοσελίδα σας με άλλες και περιλαμβάνει τεχνικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φήμης της. Η πιο σημαντική είναι τα Backlinks, που συναντωνται όταν παραπέμπεται το περιεχόμενο σας σε μία άλλη ιστοσελίδα.
  • Technical SEO: Το technical SEO αφορά στο backend μας ιστοσελίδας και συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται: η ταχύτητα της ιστοσελίδας, η δομή της ιστοσελίδας, η λειτουργία της σε mobile συσκευές και η ασφάλεια.

Τι είναι το White Hat και το Black Hat SEO;

Στις ταινίες Western οι συγκεκριμένου όροι υποδήλωναν τους “καλούς” και τους “κακούς” αντίστοιχα. Στο SEO χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις νόμιμες και παράνομες τεχνικές.

  •  White Hat SEO: Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τεχνικές όπως το ποιοτικό περιεχόμενο, τα σωστά links, η στρατηγική περιεχομένου, οι on page πρακτικές, η έρευνα και ανάλυση keywords.
  •    Black Hat SEO: Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τεχνικές όπως το spamming, τα άσχετα links, η λογοκλοπή, τα αγορασμένα backlinks και το μικρό περιεχόμενο.

Γιατί είναι σημαντικό το SEO;

Με το SEO κερδίζετε με την αξία σας την οργανική επισκεψιμότητα χωρίς να την πληρώνετε σε ενοχλητικές διαφημίσεις. Αυτό είναι που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο εργαλείο και το κάνει τόσο αγαπητό για τις επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε, φυσικά, ότι περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα σημαίνει περισσότεροι δυνητικοί πελάτες, άρα, και αυξημένα έσοδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι πρόκειται για μία ποιοτική επισκεψιμότητα, καθώς προκύπτει λόγω ποιοτικού περιεχομένου.

Γιατί στο SEO τα αποτελέσματα δε φαίνονται άμεσα; 

Σε αντίθεση με τη διαφήμιση, στο SEO τα οφέλη δε φαίνονται άμεσα. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας SEO στρατηγικής απαιτούν χρόνο και υπομονή για να έχουν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει ένας εύκολος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι μακροχρόνιο και όχι βραχυχρόνιο.

Γιατί να επενδύσεις στο SEO

Το SEO είναι ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο που συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας μοναδικά οφέλη στις επιχειρήσεις. Δημιουργώντας περιεχόμενο με τεχνικές SEO, κάνετε μια μακροχρόνια επένδυση στην ψηφιακή παρουσία της επιχείρησής σας. Παρόλου που πολλοί υποστηρίζουν ότι οι διαφημίσεις έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, στην πραγματικότητα, με το πέρασμα του χρόνου το SEO γίνεται όλο και πιο δυνατό και δημοφιλές στο online marketing.

H Δανάη Κουκουλομμάτη είναι η Managing Director του SEO Copywriting Agency, το οποίο εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων SEO υπηρεσιών, από την ανάλυση και αξιολόγηση υφιστάμενων ιστοσελίδων ως τη δημιουργία και εκτέλεση πρωτοποριακών SEO στρατηγικών για επιχειρήσεις που θέλουν να εμφανιστούν πρώτες στην αναζήτηση της Google .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top