Γιατί να θέλει κάποιος υποψήφιος επισκέπτης να έρθει να μείνει στο ξενοδοχείο σου; (updated – video World Travel Awards 2020)

Το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, πριν αποφασίσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ξενοδοχείο, είναι:

Γιατί να θέλει κάποιος υποψήφιος επισκέπτης να έρθει να μείνει στο ξενοδοχείο αυτό;

Αν γνωρίζει κανείς καλά την περιοχή σαν επισκέπτης, και όχι με κριτήριο την καταγωγή του, γιατί αυτό αλλοιώνει την αντικειμενικότητά, και κάτι του λέει ότι η κρίση του είναι σωστή, τότε ναι οφείλει να την ακολουθήσει και να προχωρήσει.

Έχοντας γνωρίσει την περιοχή σαν επισκέπτης μετά από πολλές επισκέψεις και ακόμη περισσότερες πεζοπορίες, ήμουν απόλυτα πεισμένος ότι το μέρος είναι μοναδικό.

Και ότι αυτή η μοναδικότητα δεν είχε σα μέτρο σύγκρισης μόνο την ελληνική επικράτεια αλλά αντίστοιχους τόπους ανά τη γη.

Όταν λοιπόν επένδυα την ενέργειά μου στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του,  γι αυτό τουλάχιστον ήμουν σίγουρος. Για όλα τα υπόλοιπα αισθανόμουν πολύ αβέβαιος.

Ήξερα πώς να το σχεδιάσω και τι ανάγκες έπρεπε να καλύπτει έχοντας πίσω μου πολλά χρόνια ταξιδιών σε περιοχές κοντά στη φύση.

Δεν ήξερα όμως ούτε πως επανδρώνεται ένας τέτοιος χώρος, ούτε πόσος κόπος και πόση ενέργεια κρύβεται πίσω από τη λειτουργία του.

Σα μηχανικός είχα το μεγάλο πλεονέκτημα να γνωρίζω πώς να το κατασκευάσω ώστε να είναι άνετο, λειτουργικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής και περιβαλλοντικά εναρμονισμένο με τη φύση που το περιέβαλε.

Αλλά αυτό το πλεονέκτημα εξαφανίζεται όταν έρχεται η ώρα της λειτουργίας.

Στο σημείο αυτό, για κάποιον που δεν είναι της δουλειάς, πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαίσθηση, το γούστο, το μεράκι, οι ικανότητες διαχείρισης ενός ανθρώπινου δυναμικού ιδιαίτερα ανομοιογενούς και βέβαια πρέπει να γίνει σαφές ότι οι στόχοι είναι σημαντικό να έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική.

“Το ξενοδοχείο είναι επένδυση που αποδίδει στην δεύτερη ή στην τρίτη γενιά”, είχα ακούσει να λένε.

Το Aristi Mountain Resort σχεδιάστηκε με πολύ μεράκι για να αρέσει σε πρώτη φάση στον εμπνευστή του.

Σχεδιάστηκε με μεγάλη έμφαση στην όσο γίνεται καλύτερη περιβαλλοντική του ένταξή σε ένα σπάνιο φυσικό τοπίο και με στόχο να αφήσει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στη φύση που το περιβάλλει.

Και βέβαια σχεδιάστηκε με κριτήριο να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επισκεπτών του που, όπως ήταν φυσικό, είχαν διαφορετικές οπτικές.

Πιο κοντά στην οπτική μου ήταν οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή για να βρεθούν σε άμεση επαφή με τη φύση περπατώντας ή ανεβαίνοντας στις βουνοκορφές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι επισκέπτες του. Κάποιους τους έλκει η ηρεμία που αποπνέει το μέρος  και η ανάγκη τους για απόλυτη χαλάρωση δίπλα στη φύση και κάποιους άλλους οι αυθεντικές γεύσεις της γωνιάς αυτής της Ελλάδας με τα τοπικά της προϊόντα. 

Οι αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα αυτής της γωνιάς της Ελλάδας.    

Το Aristi Mountain Resort σχεδιάστηκε  με στόχο να εξασφαλίζει στους  επισκέπτες του ανέσεις ακόμη και στις δύσκολες μέρες του χρόνου, με καιρικές συνθήκες που δεν του επιτρέπουν να είναι έξω στη φύση.

Εχω πάντα στο νου μου τις δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου με την πολλή βροχή και τη μικρή διάρκεια.

Το 2017 το ξενοδοχείο έφτασε  σε μια πολύ σημαντική διάκριση. Κατέκτησε τον τίτλο του Leading Eco – Lodge of the World, που όσο υπερβολικός και αν ακούγεται το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μεγάλη ανταμοιβή της επιμονής μας στη σημασία των θεμάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Σαν επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας είδαμε και την ένταξη του Aristi Mountain Resort σε δύο εξαιρετικές οικογένειες καταλυμάτων, όπως είναι τα National Geographic Unique Lodges of the World και τα Beyond Green Hotels.   

Εν τέλει, νομίζω ότι πετύχαμε να φεύγουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που τους φέρνουν στο Ζαγόρι.

Ακούω επισκέπτες να επαινούν την ησυχία και την απίστευτη θέα του χώρου, άλλους να φεύγουν ενθουσιασμένοι από την ορειβασία τους στη Δρακόλιμνη και σχεδόν όλους να είναι ενθουσιασμένοι από τις αυθεντικές γεύσεις της κουζίνας. 

Δείτε την απονομή του ARISTI MOUNTAIN RESORT στο World Travel Awards 2020 κατέχοντας την θέση Wolrd’s Leading Eco-Lodge 2020

απονομή του ARISTI MOUNTAIN RESORT στο World Travel Awards 2020
Storytelling:  Βασίλης Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης του www.aristi.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top