Η Coco-Mat συνεργάζεται με το πρόγραμμα ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με το πρόγραμμα ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©, το οποίο καταρτίζει την πρώτη Χάρτα Υπηρεσιών για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Το Πρόγραμμα αφορά τη μελέτη αναγκών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας, έως την ενηλικίωση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος η COCO-MAT φιλοξενεί συναντήσεις οικογένειας (γονέων και ενηλίκων αδελφών) που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία. Στόχος του Προγράμματος είναι η μελέτη της οικογένειας — πιλοτικά σε όλη την Αττική — ως προς τις ανάγκες, τους στόχους, τα σχέδια αλλά και τις προκλήσεις για το μέλλον, αναφορικά με το παιδί με αναπηρία.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη προσέρχονται στις συναντήσεις, με σκοπό να παρουσιάσουν τις ανάγκες τους, να περιγράψουν καλές πρακτικές, που ενδεχομένως τους βοηθούν στον ρόλο τους, να εξηγήσουν τι θα ήθελαν διαφορετικό στις υπηρεσίες που λαμβάνουν ή να περιγράψουν τυχόν κενά σε αυτές. Εν γένει, στόχος του Προγράμματος είναι, μέσα από τις καταγραφές των οικογενειών, να δημιουργηθεί η «Χάρτα Καλών Υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους».

Το πρόγραμμα υλοποιείται  αποκλειστικά και πιλοτικά σε όλη την Αττική, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το «Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής» (ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ) και τη «Νόηση στο διαδίκτυο» (NOESI.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top