Βρείτε δημιουργικές ιδέες σήμανσης για καταλύματα

Μια ολοκληρωμένη μελέτη δημιουργικής σήμανσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε ένα κατάλυμα, όσον αφορά την σωστή λειτουργία του αλλά και την ευχάριστη εμπειρία του επισκέπτη κατά την διάρκεια της διαμονής του.

Η λειτουργική σήμανση μπορεί να βοηθήσει στον εύκολο προσανατολισμό των επισκεπτών σε όλους τους χώρους του καταλύματος και έτσι:

 • αποκτούν άμεσα καλή σχέση με την επιλογή που έχουν κάνει συνδέοντας αυτόματα στο μυαλό τους ότι έχουν επιλέξει ένα κατάλυμα που είναι οργανωμένο
 • νιώθουν σίγουροι σε ποιο σημείο βρίσκονται όταν περιηγούνται ή ψάχνουν χώρους που δεν έχουν ξαναβρεθεί όπως το δωμάτιο, ένα shop in a hotel, τα spa, την πισίνα, τον παιδότοπο κ.α.
 • μπορούν με ευκολία να χρησιμοποιήσουν και να αγοράσουν τις υπηρεσίες του καταλύματος

Για να υπάρξει μία πετυχημένη σήμανση θα πρέπει να συνδεθεί με τη γενική ιδέα και αισθητική του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην μελέτη της σήμανσης και χρειάζεται να συνεργαστούν είναι ο αρχιτέκτονας,  ο διακοσμητής και στο τέλος ο γραφίστας, ο οποίος θα καταλήξει μαζί με τον διακοσμητή ή τον αρχιτέκτονα, στα υλικά. Στην πορεία, ο γραφίστας θα μπορεί να μελετήσει τους χώρους και να προτείνει:

 • ποια είναι η σωστή θέση των σημάνσεων (να είναι χρήσιμη η πληροφορία για το συγκεκριμένο σημείο)
 • ποιος είναι ο τρόπος τοποθέτησης
 • ποια η αισθητική που θα ακολουθηθεί για να ταιριάζει με το όλο concept.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε δημιουργικές ιδέες σήμανσης και υλικών από καταλύματα και ξενοδοχεία που έχουν μελετήσει τους χώρους τους.

MELIDRON SUITES NAXOS

σήμανση με λογότυπο ξενοδοχείου πάνω σε μάρμαρο
σήμανση λογότυπου στο πόμολο κεντρικής πόρτας ξενοδοχείου
σήμανση δωματίου ξενοδοχείου

CHORA KYTHNOS SUITES

CHORA KYTHNOS λογότυπο εξωτερική σήμανση
CHORA KYTHNOS λεζάντα reception σήμανση
CHORA KYTHNOS δωμάτιο σήμανση
CHORA KYTHNOS σήμανση wellness
CHORA KYTHNOS σήμανση wellness

OLYMPUS TERRA HOTEL

σήμανση olympus terra hotel
σήμανση olympus terra hotel
σήμανση olympus terra hotel

ORKOS BEACH NAXOS

σήμανση orkos beach hotel
σήμανση orkos beach hotel
σήμανση orkos beach hotel
σήμανση orkos beach hotel

Ιδέες για κεντρικές πινακίδες των καταλυμάτων

zante maris suites σήμανση
1940 κατάλυμα σήμανση
naves suites σήμανση

Ακόμα ένα στοιχείο που είναι σημαντικό και συνδέεται με την σήμανση είναι και αυτή του brand/λογότυπου.

Στην περίπτωση αυτή η σήμανση εξυπηρετεί στην προβολή του brand στους χώρους του ξενοδοχείου ως λογική συνέχεια την εμπειρίας ως προς την εικόνα του brand, που έχει ήδη αποκτήσει ο επισκέπτης από την στιγμή που έκανε την κράτησή του. Ταυτίζεται καλύτερα, το αναγνωρίζει και ενσωματώνεται με αυτό.

Επίσης, πηγαίνοντας λίγο πιο βαθιά στο κομμάτι της προβολής του brand, παρακάτω μπορείτε να βρείτε ιδέες για το πως να προβάλετε το λογότυπό σας και να το κάνετε να το προσέξουν με επιπλέον πιο έντονους τρόπους και να αλληλεπιδράσουν με αυτό, με σκοπό την ενίσχυση της διαφήμισης του brand.

Δημιουργία σήμανσης σε συνδυασμό με ένα corner έξω από το κατάλυμα (ιδανική ιδέα για καταλύματα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και μπορεί να δημιουργηθεί αλληλεπίδραση με το brand).

Η ενέργεια αυτή ονομάστηκε lock your love και ο επισκέπτης προμηθευόταν από το ξενοδοχείο μία υφασμάτινη καρδιά και μία μικρή κλειδαριά την οποία τοποθετούσε στο μεταλλικό πλέγμα και άφηνε από την πλευρά του το αποτύπωμα, την ανάμνησή του την εμπειρία του, στον χώρο αυτό. Παράλληλα έμπαινε σε μία κλήρωση για να αποκτήσει κάποιο δώρο όπως ένα upgrade του δωματίου του ή δώρο διανυκτερεύσεις. Αυτό μπορούσε να γίνει και από τους περαστικούς όπου είχαν ενημέρωση μέσω της κατάλληλης σήμανσης. Έτσι, ο επισκέπτης τουρίστας ή περαστικός ταυτιζόταν με το brand, ενώ ήταν ένα κατάλληλο σημείο να μοιραστεί στα social media την ενέργεια με background το brand.

COCO-MAT Hotel Kolonaki

Δημιουργία σήμανσης σε συνδυασμό με δραστηριότητα έξω από το κατάλυμα (ιδανική ιδέα για καταλύματα που επιτρέπει την ποδηλασία και μπορεί να λειτουργεί ως σήμανση στον χώρο. Επίσης, δημιουργεί αλληλεπίδραση με τον επισκέπτη εξωτερικά του καταλύματος ως κινητή διαφήμιση.

MELIDRON SUITES NAXOS

Δημιουργία σταθμού ποδηλάτων έξω από το κατάλυμα (ως επιπλέον σήμανση η οποία λειτουργεί διπλά), με στόχο την ενίσχυση του brand αλλά και ταύτιση αυτού με τον επισκέπτη.

σταθμός ξύλινου ποδηλάτου

GLOW BOUTIQUE HOTEL & SUITES

glow boutique ξύλινο ποδήλατο σήμανση

ROCABELLA MYKONOS

rocabella mykonos ξύλινο ποδήλατο

Για περισσότερα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δημιουργικό τμήμα Β2Β Hotels της COCO-MAT στο [email protected] για την δική σας μοναδική μελέτη σήμανσης.

www.coco-mat.com

2 Σχόλια

 1. Σας γνωρίζω και σας παρακολουθώ από τότε που ξεκινήσατε και μου αρέσει πολύ η εταιρεία σας.
  Είμαι Αρχ/των εσωτ. χώρων και έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με ξενοδοχειακές μονάδες.

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ που σας ενδιαφέρει η δραστηριότητά μας στον χώρο. Θα χαρούμε πολύ να τα πουμε και από κοντά όταν αυτό θα είναι εφικτό. Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας και να επικοινωνήσουμε. Με εκτίμηση, η ομάδα COCO-MAT hotels B2B

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top