«Σχεδία αρτ»: Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή // Έκθεση & δημιουργικό εργαστήρι σε Χαλάνδρι, Κολωνάκι, Τερψιθέα

Έκθεση και δημιουργικό εργαστήρι στα 3 καταστήματα Coco-Mat στο Χαλάνδρι, το Κολωνάκι, την Τερψιθέα.

«Σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Παλαιά, απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση, για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις, ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κλπ.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, χρησιμοποιώντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών για την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωση συμπολιτών μας, που είναι άστεγοι και/ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν και οι προοπτικές απασχόλησής του.

Η πρώτη ομάδα ωφελούμενων του προγράμματος αποτελείται από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 χρόνων), που βρίσκονται στο δίκτυο διανομέων του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδεύτηκαν και συμμετείχαν σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης, ώστε να μεταμορφώνουν το φαινομενικά «άχρηστο» (ένα «παλιοπεριοδικό») σε προϊόν υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Αυτό είναι το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «Σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό μα και βαθιά περιβαλλοντικό.

Πληροφορίες:

Πού:
Σε 3 καταστήματα Coco-Mat:
1. 25ης Μαρτίου 38 & Παλαιολόγου, Χαλάνδρι,
2. Πατριάρχου Ιωακείμ 36, Κολωνάκι,
3. Ηρώων Πολυτεχνείου 62, Τερψιθέα

Πότε:
Τρίτη 23/10, ώρα 18.00 (25ης Μαρτίου 38 & Παλαιολόγου, Χαλάνδρι)
Πέμπτη 25/10, ώρα 18.00 (Πατριάρχου Ιωακείμ 36, Κολωνάκι)
Παρασκευή 26/10, ώρα 18.00 (Ηρώων Πολυτεχνείου 62, Τερψιθέα)

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες: www.shediart.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top