ReLive Yourself: Το πρώτο Zoom webinar της COCO-MAT έρχεται στις 22 Ιουνίου!

ReLive σημαίνει ξαναζώ. Ξαναζώ, ξαναζώ όλα αυτά που ξανά-ζήσαμε όλοι μας κατά τη διάρκεια του lockdown, στο σπίτι μας…
Την επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, την πρωτόγνωρη ηρεμία, την πολυτέλεια να μπορούμε να κάνουμε μια παύση, την «άνοιξη» της δημιουργικότητάς μας.
Όλα αυτά λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε να τα υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ακόμη και τώρα που επιστρέψαμε σε μια «νέα» καθημερινότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της σειράς από Zoom webinars, «ReLive Yourself». Ελάτε να τα υπενθυμίσουμε μαζί στους εαυτούς μας!

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το social distancing, αλλά να έρθουμε λίγο πιο κοντά σας, πραγματοποιούμε το πρώτο διαδικτυακό webinar της COCO-MAT στο ξενοδοχείο COCO-MAT Athens BC, την Δευτέρα, 22 Ιουνίου στις 18:00!

«Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν θα αγαπηθείς ποτέ», έλεγε ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, Samuel Beckett. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, επαναπροσδιορίζουμε την έννοια της ποιότητας ζωής και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε ένα webinar με κεντρικό θέμα την ευζωία όλων μας.

Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη, θα πρέπει όμως να κάνετε την προεγγραφή σας, απλά στέλνοντας email στο [email protected]

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συντονιστείτε στο ReLive Yourself πατώντας το παρακάτω link:
https://zoom.us/meeting/register/tJwtd-uqqjIiHNOccKGXQR504DiErr0H2PTG

Τι θα διδαχθούμε σε αυτό το webinar & ποιες είναι οι γυναίκες που θα μας μιλήσουν

Μαριάννα Χρυσικάκου

Η Μαριάννα είναι επικεφαλής της πλατφόρμας ευζωίας Wellday– Live Longevity. Αξιοποιώντας τη γνώση της στους τομείς της Άσκησης, Διατροφής και Θεραπευτικής συνεργάζεται καθημερινά με ανθρώπους αλλά και φορείς που επιθυμούν να προασπίσουν έναν υγιές και φυσικό πρότυπο ζωής στην πράξη. Έχει σπουδάσει Αθλητικό & Ολυμπιακό Μάρκετινγκ υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και συμμετέχει σε εταιρικά projects κοινωνικής ευαισθητοποίησης που αφορούν την προάσπιση της γενικής υγείας. Έχει λάβει ακαδημαϊκή και επαγγελματική πιστοποίηση από τους ακόλουθους φορείς: MSc Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού | MA Universite Claude Bernard de Lyon I France, Kushi | Institute of Europe, Amsterdam, Macrobiotic Institute of Portugal, Lisbon | Sivananda Yoga Vedanta India, Agra

Με την Μαριάννα θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να είμαστε: Εντός Θέσης σε Εποχές Κρίσης

Μια θεωρητική αλλά και βιωματική πρακτική αυτοθεραπείας αναφορικά με τη διαχείριση της φυσικής & ψυχοσυναισθηματικής μας υγείας στην καθημερινότητα, όταν όλα γύρω μας δείχνουν να μεταβάλλονται ραγδαία. Κατά τη διάρκεια του workshop θα διερευνήσουμε:

  • Πώς όταν οι καθημερινές μας συνήθειες ανατρέπονται, τείνουμε να αποσυνδεόμαστε από τη φυσική μας περιοχή
  • Πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια του σωματικού & ψυχολογικού στρες
  • Πώς διατηρούμε τη φυσική λειτουργική μας θέση και αξιοποιούμε τους πόρους μας όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αλλαγής

Σμαράγδα Ριζούδη

Η Holistic Nutritionist, Σμαράγδα Ριζούδη, εργάστηκε στη Γερμανία & την Ελλάδα ως βοηθός γιατρού, ολιστική διατροφολόγος, Personal Trainer & Υoga Instructor.

Έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 26 χρόνια γνώσης κι εμπειρίας από διαφορετικά πεδία εξειδίκευσης, όπως η ολιστική διατροφολογία, ο παραδοσιακός Κινεζικός βελονισμός, η Κινεζική & Ελληνική βοτανοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, το Rejuvance & Ayurvedic Massage.

Με οδηγό την αγάπη της για την άσκηση, τη σωστή διατροφή & την υγεία, στόχος της η βελτίωση της ζωής του κάθε ανθρώπου που έρχεται σε επαφή μέσα από μια ολιστική προσέγγιση της καθημερινότητάς του.

Η Σμαράγδα λαμβάνει υπόψη της το άτομο ως ολότητα, εστιάζει στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα, μα κυρίως στην αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Κύριο μέλημά της είναι η σωστή ισορροπία όλων των παραγόντων που απαρτίζουν τον άνθρωπο, με στόχο την επίτευξη της ιδανικότερης, για εκείνον κατάσταση υγείας & ευεξίας σε όλα τα επίπεδα με αποτελέσματα που διαρκούν. Πρόκειται για ένα υπέροχο ταξίδι με τη Σμαράγδα, όπου σώμα και νους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία.

Με την Σμαράγδα θα μιλήσουμε για:
Φρούτα και Λαχανικά κατά του άγχους

Όταν είμαστε σε κατάσταση άγχους τα επινεφρίδια, δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες πάνω από τα νεφρά, εκκρίνοντας τις ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόλη αυξάνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα όπως και την αρτηριακή πίεση, εντείνουν τους μύες, επιταχύνουν την αναπνοή και τους παλμούς και έτσι το σώμα μας είναι έτοιμο να αντιδράσει στην δημιουργηθείσα κατάσταση. Εάν, όμως, αυτή η αντίδραση του οργανισμού γίνεται συχνά ή έχει γίνει πλέον μόνιμη, το επόμενο στάδιο θα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η αύξηση βάρους και οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Ευτυχώς όμως μπορούμε να το προλάβουμε και να μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής μας όπως και στην διατροφή μας. Σωστή διατροφή και 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά θα επαναφέρουν μια χαλάρωση στο σώμα.

?Προτιμάτε σύνθετους υδατάνθρακες

?Αποφεύγετε τη ζάχαρη

?Αντικαταστήστε το αλκοόλ και την καφεΐνη με πράσινους χυμούς και smoothies

?Νηστέψτε

Χρυσή Μπέρου

H Χρυσή εργάστηκε ως ενδυματολόγος για 22 χρόνια και τώρα ασχολείται με τη θεραπεία/διευκόλυνση και την ευημερία. Εισήχθη στις Διευκολύνσεις και τους Θεραπευτικούς Οραματισμούς, μελετώντας Barbara Ann Brennan και Gerard Epstein. To 2012 ανακάλυψε το Zhineng Qigong και τα εκπληκτικά του αποτελέσματα. Το 2013 πήγε στην Κίνα, για να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και σήμερα είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Επιπέδου 1-2 και ΗΥQ Διευκολύνων. Ένα δεύτερο ταξίδι εμβάθυνσης και πιστοποίησης στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2019. Από το 2013 διδάσκει το Zhineng Qigong (το Τσιγκόγκ που θεραπεύει με Σοφία) και παρέχει ατομικές συνεδρίες στον χώρο της στο Be Fluid. Στόχος της να το απλώσει σε όλη την Ελλάδα.

Με την Χρυσή θα μιλήσουμε και θα δείξουμε:
Ασκήσεις Ζhineng Qigong για το πρόσωπο

Ο καθένας έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός κάνει τον καθένα μας μοναδικό και δίνει κατεύθυνση στη ζωή μας.

Η Κινέζικη φιλοσοφία, μέσα από το Zhineng Qigong, μας διδάσκει ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι να ξέρουμε τις αδυναμίες μας, να ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία και να ζούμε με αυτά. Φροντίζουμε τα αδύνατα σημεία μας και αξιοποιούμε τα δυνατά.

Μέσω του webinar λοιπόν, θα δούμε και θα φροντίσουμε τόσο τα αδύναμα όσο και τα δυνατά σημεία του προσώπου μας. Απλές αλλά απόλυτα ουσιαστικές για τον οργανισμό μας ασκήσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν λίγο πριν πέσουμε για ύπνο το βράδυ ή όταν ξυπνήσουμε το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top