Καλλιτεχνικό Εργαστήριο: Art As A Form Of Therapy | COCO-MAT Κηφισιά

Σε συνεργασία με την COCO-MAT, η Αντωνία Κατσαμπά πραγματοποιεί ένα Καλλιτεχνικό Εργαστήριο, κάνοντας την τέχνη μέσο θεραπείας.

Στο εν λόγω εργαστήριο θα μάθουμε και πρωτίστως θα βιώσουμε πως η θεραπευτική τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέθοδος θεραπείας, διδάσκοντας μας πώς να προωθήσουμε υγιώς την ατομική μας αυτοέκφραση και αυτοθεραπεία. Στόχος του εργαστηρίου είναι το φυσικό βίωμα μας αρμονικής και ήρεμης συναισθηματικής κατάστασης ροής μέσα από απλές δημιουργικές ασκήσεις που ενισχύουν το αίσθημα της βαθιάς χαλάρωσης.

Τι θα μάθουμε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου:

  • Διερεύνηση των όψεων της προσωπικότητάς μας μέσω της δημιουργικής εργασίας
  • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέσο βαθιάς χαλάρωσης & ηρεμίας
  • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέθοδο ενεργού διαλογισμού
  • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέσο αυτοθεραπείας και αυτό-ανακάλυψης
  • Πώς η δημιουργική έκφραση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για τη φυσική και συναισθηματική μας υγεία.
  • Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη
  • Πώς η δημιουργική έκφραση απελευθερώνει τα κρυμμένα συναισθηματικά μας τραύματα και προάγει την κατάσταση της φυσικής χαράς

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα  και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία ή γνώση. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δεκτικότητα και προθυμία συμμετοχής στη δημιουργική διαδικασία!

Η καλλιτεχνική θεραπεία αποτελεί μια ήπια και φυσική μέθοδο συναισθηματικής έκφρασης και απελευθέρωσης που σέβεται τον άνθρωπο και αξιοποιεί θεραπευτικά το ανέκφραστο δυναμικό του και μέσα από την απόλαυση της ατομικής και ομαδικής δημιουργίας.

Πληροφορίες:

Πού: COCO-MAT Κηφισιάς Τατοΐου 165
Πότε: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου // ώρα 10:30-13:30
Επικοινωνία: Τηλ. 2106251971, mail: kifissia@coco-mat.com

Εισηγήτρια: Αντωνία Κατσαμπά

Δηλώσεις συμμετοχής:

  • Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η προκράτηση της θέσης σας μέσω συμπλήρωσης της σχετικής δήλωσης συμμετοχής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο contact@wellday.co.uk ή στο 210-62.50.326 για περισσότερες πληροφορίες.
  • Φορέστε άνετα ρούχα που προσφέρουν ευχέρεια κίνησης και συμμετοχής στις δημιουργικές δραστηριότητες και έχετε μαζί σας ένα ατομικό στρωματάκι άσκησης.

Λίγα λόγια από την εισηγήτρια

Το όνομά μου είναι Αντωνία Κατσαμπά. Είμαι εικονογράφος και δημιουργική καλλιτέχνης και αγαπάω να μοιράζομαι με άλλους, το πάθος μου για την τέχνη. Δημιουργώ διαφορετικά είδη τέχνης πάνω από είκοσι χρόνια τα οποία και διδάσκω.
Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη γραφιστική σχεδίαση και την τυπογραφία, ακολουθούμενες από διδασκαλία. Ήμουνα αρκετά τυχερή ώστε να εργάζομαι με όλες τις ηλικίες τόσο σε σχολικό περιβάλλον όσο και σε ατομικά μαθήματα. Καθώς περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα ότι η διδασκαλία μου ενσωμάτωνε όλο και περισσότερη τέχνη, καθώς αυτό ήταν το κομμάτι που απολάμβαναν περισσότερο τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές.  Βιώνοντας στην πράξη τον αντίκτυπο που είχε η τέχνη στους μαθητές μου και πώς τους βοηθούσε ποικιλοτρόπως στη ζωή τους, ενδιαφέρθηκα για την τέχνη ως θεραπευτική μορφή, μαθαίνοντας διαφορετικούς τρόπους για να ενσωματώσω τη γνώση μου σε μια προσπάθεια θεραπείας και ανταλλαγής αυτής της εμπειρίας με άλλους ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top