Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση για τη στήριξη του eco project fleVes

Στηρίζουμε το οικολογικό project fleVes με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση, στο κατάστημα COCO-MAT Κολωνάκι.

Εικαστικοί και ποιητές συμπράττουν για καλό σκοπό, με διαδραστικά project και έργα εμπνευσμένα από ποιητές που εστιάζουν στη φύση και την οικολογία. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επαφή με το κοινό για τη διάχυση της δράσης της εικαστικής κοινότητας στη Νήσο Φλέβες, σχετικά με το πώς το απόρριμμα μπορεί να γίνει ποιητικός λόγος και πώς ο ποιητικός λόγος μπορεί να γίνει η αφορμή για να σκεφτούμε τη φύση.

 

Λίγα λόγια για το Project fleVes

Το fleVes eco project είναι μία πρόταση οικολογικής ευσυνειδησίας που προσεγγίζεται συλλογικά από την εικαστική κοινότητα. Θέτοντας ως στόχο μία νέα βιωματική δυναμική οπτική οικολογικής ευαισθητοποίησης.  To project αφορά τη δημιουργική προσέγγιση της εικαστικής κοινότητας σχετικά με τη βίαιη αλλαγή του τοπίου από την ανθρώπινη δραστηριότητα.   Είναι μία διερεύνηση της οικολογικής διάστασης του, με αντικείμενο τις εικόνες που φανερώνουν το ανθρώπινο αποτύπωμα στο τοπίο το οποίο αλλάζει ραγδαία και ορίζεται ως μετατοπίο.

Η εξουσιαστική σχέση του ανθρώπου προς το περιβάλλον, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, ήταν η αφορμή της συμβολικής δράσης παρέμβασης στη νήσο Φλέβες που διοικητικά ανήκει στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του καθαρισμού των παραλιών του από τα  απορρίμματα που μετέφερε η θάλασσα ως εκεί.   Με στόχο την αξιοποίηση τους για τη δημιουργία εικαστικών έργων.   Το αντικείμενο της παρέμβασης είναι τα ίδια τα σκουπίδια, τα οποία συλλέχθηκαν από τη νησίδα τον Οκτώβριο του 2018 και αξιοποιήθηκαν από τους εικαστικούς,  ώστε να ακολουθήσει μία σειρά παρουσιάσεων, εικαστικών εκδηλώσεων και εργαστηρίων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης του κοινού. Τα σύγχρονα εικαστικά έργα βγαίνουν από τα atelier των δημιουργών, από το πεδίο της ιδωτικότητας, με υλικό αυτό που η κοινωνία χρησιμοποιεί και απορρίπτει και μεταφέρονται στην πόλη και το δημόσιο χώρο.

 

Πληροφορίες:

Πού: COCO-MAT Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 36

Πότε: Πέμπτη 21/3, ώρα 19:00

Επικοινωνία: Τηλ. 210 7246 108 // mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top