Αισθητική στην Καθημερινότητα: Open workshop με την Μαριλένα Κολιαβασίλη

Σας προσκαλούμε στο κατάστημα COCO-MAT στο Μαρούσι σε ένα Open workshop σχετικά με την Αισθητική στην Καθημερινότητα.

Τι είναι η Αισθητική στην Καθημερινότητα; Είναι όλα αυτά τα καθημερινά αισθητικά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, με τα οποία ασχολούμαστε σε τακτική βάση και ενσωματώνουν, με εύκολο τρόπο, την αισθητική στην ζωή μας, που όμως – όπως και η ίδια η καθημερινότητα –  σπάνια διατυπώνονται, ή αναλύονται. Σχετικά παραδείγματα είναι ο τρόπος που αντλούμε απόλαυση από τον προσωπικό ή τον δημόσιο χώρο, οι καθημερινές δραστηριότητες μας, που περιλαμβάνουν τις επιλογές για το ντύσιμο, το φαγητό, την άθληση την επαφή με την φύση, την επιλογή καταναλωτικών προϊόντων κ.α. Το σεμινάριο βασίζεται στις φιλοσοφικές θεωρίες Αρχαίων Ελλήνων, μέχρι τις πιο πρόσφατες διεθνείς φιλοσοφικές τάσεις, που μελετούν την αισθητική στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Μέσα από τον βιωματικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, θα αναρωτηθούμε και θα ανακαλύψουμε την πολυδιάστατη φύση των καθημερινών αισθητικών εμπειριών, καθώς και τις επιπτώσεις τους σε ηθικά, πολιτιστικά, υπαρξιακά και περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, θα εστιάσουμε σε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας, μέσω της παρατήρησης των καθημερινών αισθητικών εμπειριών μας.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Μαριλένα Κολιαβασίλη εργάζεται ως project manager για πάνω από 15 χρόνια, έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση, ενώ κατέχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα. Εκτός από αυτό, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει ασχοληθεί με την εσωτερική διακόσμηση και την πολιτιστική διαχείριση. Η ενασχόληση της με την Αισθητική στην Καθημερινότητα της έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσει αυτό το νέο φιλοσοφικό θέμα στα ελληνικά δεδομένα.

Πληροφορίες:

Πού: COCO-MAT Αμαρουσίου Κηφισίας 193 Μαρούσι

Πότε: Δευτέρα 30/9, ώρα 18.00

Επικοινωνία: Τηλ.: 2106122272 email: maroussi@coco-mat.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top