1ο Thessaloniki Design Week: Η συμμετοχή της COCO-MAT

Στο 1ο Thessaloniki Design Week συμμετείχε η COCO-MAT με το νέο προϊόν «Inoi» , με σκοπό να στηρίξει τον σχεδιαστικό θεσμό που γεννιέται.

Από τις 5 μέχρι και τις 12 Μαΐου η COCO-MAT συμμετείχε στην πρώτη εβδομάδα design που διεξήχθη στη συμπρωτεύουσα. Το σύνθημα της πρώτης διοργάνωσης του ThessDW ήταν η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ / RE-CREATION. Πρόκειται τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων, που σκοπό είχε να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής.

Η COCO-MAT ανταποκρίθηκε στο Open Call και βρέθηκε στην έκθεση με το side table Inoi, πριν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Η συγκεκριμένη έκθεση ουσιαστικά αποτέλεσε έναν μουσειακό χώρο μέσα στο 1ο Thessaloniki Design Week μία δράση του MOMus (Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης).

Inoi Side table // CONCEPT

Το side table Inoi δημιουργεί μια αρμονική σχέση μεταξύ του χρήστη, του αντικειμένου, της χρηστικότητάς του, μιας τελετουργίας πριν τον ύπνο και του μινιμαλιστικού, σύγχρονου σχεδιασμού.

Το design ενθαρρύνει το χρήστη να ακολουθήσει μια τελετουργία πριν τον ύπνο, τοποθετώντας τα αντικείμενά του στο πάνω μέρος του Inoi. Έτσι, τον ωθεί να αποσυνδεθεί από τον υλικό κόσμο, λίγο πριν κοιμηθεί. Συνεπώς, ο σχεδιασμός δημιουργεί μια νέα οπτική για το χρήστη και ο χρήστης κάνει μια παύση πριν από το τέλος της ημέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να προβληματιστεί πραγματικά. Πρόκειται για στιγμές που πιθανώς δεν είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με τον τρόπο αυτό, επαναπροσδιορίζεται η έννοια του side table: από ένα κοινό χρήσιμο έπιπλο σε ένα αντικείμενο με συμβολική αξία και ταυτότητα, βοηθώντας το χρήστη να επανεξετάσει τις κινήσεις και τους σκοπούς του καθημερινά. Ο χρήστης βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με το αντικείμενο, ενώ το ίδιο το αντικείμενο απομακρύνεται από τις συνηθισμένες χρήσεις του και μετατρέπεται σε ένα «εργαλείο», που ενεργοποιεί νέες εμπειρίες αισθητικής ξεπερνώντας την απλή λειτουργικότητα.

Οι ηλεκτροστατικές πούδρες που χρησιμοποιήθηκαν για τα μεταλλικά μέρη του Inoi συμφωνούν με τη δήλωση περιβαλλοντικών προϊόντων EPD (Environmental Product Declaration) χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile organic compounds ή VOCs) , χωρίς τοξικά βαρέα μέταλλα και με το χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα – συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ηλεκτροστατικές πούδρες που κυκλοφορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top